Másodszor az AMTS-en – TrackRacing Team

Talán elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy az AMTS (korábbi nevén Tuning Show) Magyarország egyik, ha nem a legnagyobb autós show-ja, kiállítása. 

Számos program, autó és motor, alkatrész vagy éppen rajongói termék várja minden évben a kilátogatókat.

A szinte megszámlálhatatlan kiállító közül okkal emeljük ki a Cleanowash standját. Egyrészt a már távolról is látható Ceccato Hydrus autómosó, berendezésük mérete és kinézete is tekintélyt parancsoló. Másrészről pedig a kiegészítő egységekkel egy teljes autómosó volt látható, amely a legmodernebb technika a piacon.

Ám a Cleanowash kiállítási területe tartogatott még egy látványos elemet, amely nem más, mint a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt szlalom versenyautója: az Opel Tigra.

„A téli felkészítés után most mutattuk meg idei dekorációval Opelünket, tudatosan az AMTS-re időzítve. Az autó a nyitófutamon is szinte teljesen így néz majd ki. Olyannyira, hogy már az idei versenygumikkal állítottuk ki, ezek itt gurultak 15 métert, tehát vadonatújak. Autónk még nincs beállítva a versenyre, de külalakja megengedi, hogy már láthassa a nagyközönség. Idén is marad ez a versenygép, miért is lenne más… . Lesznek benne fejlesztések a nyitófutamra, de erről még nem mondanánk bővebbet. A gumi az egyik fontos eleme, értelemszerűen.” – kezdték mondanivalójukat a Sződy fivérek.

„Tavaly már kiállítottuk autónkat a Cleanowash standján, de idén még szebb és látványosabb lett minden. Így a stand több látogatót vonzott a három nap alatt. Nem kevésbé örültünk a sok barátnak, ismerősnek, akik szintén meglátogattak minket.” – köszönték az érdeklődést a testvérek.

Természetesen a fivérek is körbejárták a kiállítást, ahogy idejük engedte. Mivel az autósport iránti rajongás minden autóversenyzőben ott van, kipróbáltak egy Toyota Supra versenyautót, egy üléspróba erejéig. Illetve megnézték és tiszteletüket tették a Ken Block emlékstandnál. Köztudott, hogy a versenyző idén januárban hunyt el motoros szán balesetben. Ezért az AMTS kiemelten emlékezett meg sokak kedvencéről, hiszen Ken Block járt már Budapesten és az AMTS-en 2013-ban.

A legutolsó autója, egy közel 4 milliárdos Audi volt látható most. Számos versenyautó, különleges épített jármű, emellett pedig drift és tereprali verseny volt látható a külterületen.

A Magyar Szlalom Bajnokságban pedig szűk négy hét múlva már élesben lesz látható az Opel Tigra és két pilótája is.

Futamaikról a RaceVloggers.hu számol be 2023-ban is, versenyről-versenyre.

www.racevloggers.hu

Fotók:

Track Racing

Ajánlott cikkek