Kecskés Bence várakozáson felül teljesített Vallelungán

Kecskés Bence hétvégén az olasz bajnokság szezonzáró futamain vett részt.

Vallelungán felemás időjárási körülmények között vette kezdetét a bajnokság utolsó hétvégéje. Kecskés Bence a csütörtök délelőtti etapokat esős beállításokkal teljesítette, erre azért volt szükség mert az első felmenetel kezdetére elállt az eső, viszont a nyomvonal még nem száradt fel. A második edzés végére pedig ismét heves csapadék csapott le a pályára.

A harmadik felmenetelnek, száraz beállításokkal vágott neki. Bence, nagy odafigyeléssel a tavalyi leggyorsabb versenykörénél is gyorsabban motorozott.

A péntek délelőtti szabadedzés még felszáradó pályán, nedves körülmények között zajlott, a délutáni időmérőre viszont már száraz beállításokkal gurult ki, ahol túltett az elvárásokon, ugyanis a 33 indulóból a 18. leggyorsabb időt motorozta, úgy, hogy a középmezőny 1 másodpercen belül volt.

A szombati, első futamnak is ebből a pozícióból vágott neki. A lámpák kialvását követően parádésat rajtolt, az első kanyarban már 8.-ként fordult. Sajnos, azonban pár méterrel később egyik versenyzőtársa kiterelte őt a fűre,  ahol állt a víz. Bence viszont teljességgel uralta motorját, és szépen mentette a szituációt, nem esett el, csupán visszacsúszott a 23. helyre. Ezután őrült hajrát vett, ennek köszönhetően végül a 17. helyen fejezte be a futamot.

Bence, a vasárnap reggeli warm up-on ellenőrizte a szokásos dolgokat, míg piros zászlóval meg nem szakították az edzést. Ezután egy hosszabb szünet következett, ugyanis a verseny valamivel délután 4 óra után vette kezdetét. Ott, a 18. helyről indulva nem tudott egyből előre törni, mivel nagy volt a forgalom a középmezőnyben, ahol hatalmas csatákba keveredett, végül 14.-ként intette le a kockás zászló.

A hétvégi szerepléséből jól kivehető, hogy visszatért régi formája, ugyanis az élmezőny köridejét megközelítette, saját legjobb idejét pedig többször is megjavította a hétvége folyamán. A következő szezonnal kapcsolatos tárgyalások még zajlanak a csapattal.

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Fotók: Fotoagenzia31

Ajánlott cikkek