Kecskés Bence a szezon legeredményesebb hétvégéjét teljesítette Misanóban

Az Olasz Gyorsasági Bajnokság, vagyis az Elf CIV 4. versenyhétvégéjének a Marco Simoncelli nevével fémjelzett Misano World Circuit adott otthont. A New Times Racing versenyzője, Kecskés Bence izgalmakkal és fordulatokkal tarkított etapok után a Premoto3-as kategória mindkét versenyén pontszerző helyen ért célba.

Csütörtökön, a fülledt, párás időjárásban három szabadedzés várt az NTR motorosára, ezek alkalmával sikerült megtalálni az ideális beállításokat. A körülmények más guminyomást és vezetési stílust kívántak meg a versenyzőktől, ezek nem zavarták meg Bencét, végül mosolyogva szállt le a Beonról, megalapozva az egész hétvégi jó hangulatot. 


Pénteken egy szabadedzés és egy kvalifikáció szerepelt a Premoto3 időtervében, utóbbi elején, a piros zászló előtt sikerült összeraknia egy jó kört a magyar fiúnak, ami végül a 17. helyre volt elég. A mért edzés második felében hullámzó teljesítményt és szinte értelmezhetetlen köröket mutatott fel, ami a pálya mellől is feltűnő volt. A leintést követően, a parc ferméből kifele Bence szabályosan elkezdte letépni magáról a kesztyűt és a sisakot, ennek okát senki nem értette. Végül az aláöltöző alól előkerült minden baj okozója, egy darázs, ami több mint egy tucat helyen marta meg. Aki élt már át akár csak egy darázscsípést is, tudja mennyire kellemetlen. Később elmesélte, hogy az edzés elején az adrenalintól valószínűleg nem is érezte potyautasának szurkálódását, az utolsó körökre azonban egyre kellemetlenebb lett…

Bence szerencsére komolyabb mellékhatás nélkül megúszta a kalandot. Csupán szombaton reggel kicsit kótyagosan ébredt, ez illetve a rosszul megválasztott taktika is hozzájárult ahhoz, hogy a második időmérő edzésen szinte egy tiszta kört sem tudott teljesíteni, ezért csak a 18. helyen végzett.

A szombati első verseny rajtjánál kapásból két pozíciót javított, az első pár kanyar harcait okosan kezelve, meggyőző motorozást követően a 12. helyen intette le a kockás zászló.

A vasárnapi warmup alkalmával hozta a kötelező formáját a magyar ifjú, majd a bő fél órás csúszással induló délutáni versenyen szépen kapta el a rajtot, a kitartó menetelés és látványos csaták után, csapattársa mögött, a 11. helyen ért célba. Így a Misanói fordulón összesen 9 pontot zsebelt be, ezzel a 2021 szezon legeredményesebb fordulóját tudhatja maga mögött…

A hétvége érdekessége, hogy a számos program mellett még egy dokumentumfilm forgatás is zajlott, amely a motoros gyerekek életét mutatja be. A film előreláthatóan 2022 márciusában kerül majd a nagyérdemű elé.

Ajánlott cikkek