Kamion Eb: Misanót, Le Manst és Jaramát is elhalasztották

A COVID-19 európai terjedése és az ezzel járó korlátozások miatt az ETRA a FIA-val egyeztetve úgy döntött, hogy Misano egy későbbi időpontra kerül a 2020-as versenynaptárban.

Olaszország jelenleg az egyik leginkább fertőzött terület, a kormányzat kiterjesztette a jelenleg is érvényben lévő korlátozásokat, így az eredeti május 23-24-ei időpontban biztosan nem rendezhető meg az ETRC ezen versenyhétvégéje.

Az olasz forduló új időpontja így november 14-15, és jelenleg a FIA jóváhagyására vár. Mivel bejelentésre került az is, hogy a legendás le mans-i 24 órás futam is szeptemberre került, ezért a FIA kamion Európa-bajnokság szervezői új időpontokat jelöltek ki az itt és Jaramában tartott versenyeiknek is, hogy ezzel is segíthessék a pályák promótereit.

Az új időpont Jaramára tehát szeptember 26-27, Le Mansba pedig október 3-4-én látogatna el a mezőny, és ezt is még jóvá kell hagynia a nemzetközi szövetségnek.

Jelenleg még nehéz megmondani azt, hogy miképp alakul az elkövetkezendő hetekben a koronavírus-helyzet, de a FIA ETRC promótere mind a 8 hétvégét megtartaná idén. Rolf Werner, az ETRA részéről így nyilatkozott:

“Nyolc versenyhétvégét ígértünk erre a szezonra, a versenynaptárunk pedig jól strukturált, így megenged némi flexibilitást, ellentétben más sportágakkal vagy bajnokságokkal, akik most küzdenek az újratervezéssel. Célunk az, hogy meg is tarthassuk mindet. A szállítmányozás különösen kiemelt terület lett most a pandémia miatt, hiszen élelmiszert és egészségügyi felszereléseket folyamatosan biztosítani kell. Versenyzőink, és a rajongóink között is akadnak szép számmal teherautó sofőrök a mindennapokban, és amint ennek a krízisnek vége, azt akarjuk, hogy egy remek szezont teljesíthessünk, és megünnepelhessük az utak hőseit, és mindenki elismerje azt a kemény munkát, amit most végeznek.”

Forrás:

Kamion Fesztivál

Ajánlott cikkek