HUNGARORING: Mercedes ELŐNY a második szabadedzésen!

Talán az év legforróbb pillanatait élhettük át a Hungaroringen, de az igazi izgalmakra még holnapig várni kell. Röviden így lehetne értékelni a Magyar Nagydíj második szabadedzését, ahol ezúttal Valtteri Bottas volt a leggyorsabb.

Hasonlóan alakul eddig a hétvége képe, mint nagy általánosságban. Max Verstappen és Mercedes adok-kapok, hátrébb Sergio Perez, erős Alpine és Pierre Gasly. Egyedül az aszfalt hőmérséklete lengett ki alaposan a megszokott mederből, méghozzá  felfelé. A több mint 62 fokos pálya leginkább az abroncsokat teszi próbára, jelen esetben a közepes keverékek szenvedtek a legtöbbet a mogyoródi katlanban. A session egyik érdekessége volt, hogy az első gyakorláson az autóját megtörő Yuki Tsunoda nem tudott pályára hajtani. Helyette is dolgoztak a többiek becsülettel, akik hamarosan a lágy szetteket is felrakták, hogy az ilyenkor szokásos időmérős szimulációkat teljesítsék. Zajlott a határok keresgetése, és bizony jó páran fékezték el magukat, vagy látogatták meg valamelyik bukóteret. Charles Leclerc, Lando Norris, de még Lewis Hamilton is így tett, de persze mikor csinálják, ha nem most… Egyedül a sorrend változott kicsit, hiszen ezúttal Valtteri Bottas tudta kis különbséggel megelőzni Hamiltont és Verstappent.

Most egy kis pihenés következik, de holnapra már fenik a késeket, délutánra pedig az is eldől, kié lesz a Magyar Nagydíj pole pozíciója!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Forrás: Fansbrands

Ajánlott cikkek