Hamilton: Tárgyaltam a Ferrarival!

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton elárulta, többször is megvolt rá a lehetősége, hogy a Ferrari csapatához szerződjön, de végül egyszer sem jutottak el a komolyabb beszélgetésekhez.

Az év végén lejár Lewis Hamilton jelenlegi szerződése a Mercedesszel és még mindig nincs semmi hír a hosszabbításról, azonban a legtöbben biztosak benne, hogy a brit maradni fog jelenlegi csapatánál. Ennek az az oka, hogy Leclerc hosszútávú szerződést írt alá a Ferrarival és az olaszok másik autóját Carlos Sainz kapta meg. Felesleges is lenne túl sokat belelátni a dologba, hiszen Hamilton hatodik világbajnoki címét nyerte a Mercedessel (összességében a hetedik világbajnoki címét, amivel utolérte Michael Schumachert), és valószínűleg ez a sorozat jövőre is folytatódhat, hiszen nem leszek nagy szabálymódosítások. Jelenleg a Mercedesnél minden tökéletesen működik ezt mutatják az elmúlt években elért eredményeik is.

Hamilton az olasz Gazzetta dello Sportnak elismerte, voltak beszélgetések a Ferrarival. „Időnként beszéltünk, de sosem bonyolódtunk bele igazán, hogy milyen lehetőségek vannak, és nem is ők voltak a jó választás” – magyarázta és eléggé úgy tűnik igaza is lett.

Az már egy másik kérdés, hogy a szurkolók nagy része valószínűleg szeretné látni Hamiltont a Ferrariban, de könnyen lehet, hogy a Mercedes lesz az utolsó csapata a birtnek.

Ajánlott cikkek