Győztes gumi taktikával Luigi nyerte a második versenyt is az új Hybrid rallycross sorozatban

Máriapócson rendezték a Rallycross Ob soron következő fordulóját, ahol az idén debütáló  Swift Hybrid RX Cup listavezetője, Luigi a tökéletes gumi taktikával magabiztosan nyerte meg ezt a hétvégét is.

 

„ Hatalmas forróságban versenyeztünk mindkét nap – nyilatkozta a győztes döntő után Luigi -, ami megviselte az autókat, szerelőket, de minket, versenyzőket is. Jól vettük ezt az akadályt, ahogy a többit is, ugyanis az első kifutástól fogva kisebb technikai problémákkal küzdöttünk, ezeket vasárnapra sikerült csak orvosolni, de a döntőre már rendben volt az autó.”

A Swift Hybrid RX Cup-ban, ahogy a rallycrossban, sőt, az egész autó-motorsportban limitálva van mennyi gumit használhatnak el egy hétvégén a versenyzők, így nagyon fontos, hogyan tudnak taktikázni, spórolni az edzések, előfutamok alatt a gumikkal, kinek mennyi marad a döntőre például.

 

„ A gumi taktikánk olyan jól sikerült, hogy a döntőben négy új gumival tudtam rajthoz állni – folytatta Luigi -, így optimális versenytempót autózhattam, ezzel pedig rajt-cél győzelmet sikerült aratnom. Köszönöm az egész csapatnak illetve mindenkinek, aki azon dolgozott, hogy ez az autó célba érjen, izgatottan várjuk a folytatást!”

 

Két verseny után Luigi magabiztosan vezeti a bajnokságot, melynek következő állomását jövő hétvégén, az ausztriai Greinbach-ban rendezik.

Ajánlott cikkek