Gumifüsttel búcsúztattuk a nyarat a Végső Összecsapáson

Ezúttal is remek hangulat, rengeteg gumifüst és hatalmas csaták jellemezték a Végső Összecsapást.

Idén visszatértem a drift versenyek világába, mivel hiányzott már az a közelség, és adrenalin többlet, amit a tőlem 5-10 méterre, kilinccsel előre 130 km/óra körüli sebesség közlekedő autók nyújtanak. Ez nem olyan veszélyes mint ahogy első olvasásra gondolná az ember, hiszen megvannak a szabályok, amiket betartva kisebb eséllyel lesz bajod.

Sajnos eszméletlen gyorsan eltelt a 2020-as nyár, kettőt pislogtam és már itt is az ősz. Arról nem is beszélve, hogy a vírus miatt a betervezett események töredékét tartották meg.

A hulló falevelek viszont egyben azt is jelentik, hogy a Drifted.hu Végső Összecsapást rendez a tököli reptéren. Az edzéseket már a pályáról figyeltem a fotós kollegák társaságában, akikkel a szünetekben ment a sztorizgatás. Furcsa társaság ez, hiszen a többségükkel nem szoktunk találkozni a hétköznapokban, mégis összeköt miket a közös szenvedély, az autósport iránti elhivatottság. Szóval téma, az mindig akad, a fergeteges hangulat pedig garantált, ha Pinti (Pintiracing.hu) belekezd a mondókájába… A többiek ekkor körbeállják és hallgatják. Viszont amikor munka van, akkor mindenki csinálja a dolgát.

A baráti társaságunk jó példa arra, hogy nem csak ellenségeskedve, egymást méregetve és az állítólagos konkurenciát hátráltatva lehet érvényesülni ebben a zárt világban!


A pilóták délelőtt páros csatákban készülhettek fel a délutáni kvalifikációra és a döntőkre, melyek végén így alakult a legjobbak sorrendje:

PRO (18)
I. Bimbó Jozsef
II. Pikolty Kevin
III. Utasi Péter
IV. Erdős Gábor
SEMI-PRO (11)
I. Petrilla Gergely
II. Kálózi Péter
III. Billik Bertalan
IV. Bukta Dániel
STREET (31)
I. Pereszlényi György
II. Hermann András
III. Mogyoróssy Gábor

IV. Szűcs Dávid

A Végső Összecsapáson készült fotóimat a linkre kattintva meg is nézheted!

Ajánlott cikkek