Gender Racing : Erős kezdés Vallelungában

Kegyetlen hőség, 27 autóból álló mezőny a négy kilométeres vonalvezetésen, és egy sikerre éhes magyar fiú. Így lehetne röviden összegezni az FX 2000-es olasz bajnokság vallelungai szombatját, melyen Berta Benjámin ismételten kimagasló teljesítményt nyújtott.

Már a szabadedzések alatt látszott a magabiztosság a Gender Racing Team pilótáján, aki ugyan még csak most ment először ezen a versenypályán, ettől függetlenül rendesen „elvállalta” a nagy tempójú íveket, és pálya alsó harmadában található döntött kanyart. Ez az időeredményeken is meglátszott, hiszen a második felmenetelen Benjámin már több, mint 0.5 másodperccel gyorsabb volt az F4-es mezőny veretes pályarutinnal rendelkező legjobbjainál. Ezután a legnagyobb forróságban következett az időmérő edzés, ahol a magyar pilóta parádés tempót futva megszerezte az első verseny pole pozícióját, és a második verseny második rajthelyét:

„Sikerült megszereznünk a kategóriám mindkét futamán az első sort, az első versenyen pedig a pole pozícióból rajtolok. Azt gondolom, hogy minimális pályatapasztalattal ez nem rossz eredmény, de nem vagyok száz százalékban elégedett. A pálya második harmadában, a nyolcas kanyarban sok időt vesztek, a forgalommal együtt ez már nem fért bele. 27 autóval a mezőnyben nagyon nehéz volt tiszta kört futni, elsőre sikerült – ezzel meg is csíptem a pole-t -, de másodjára sajnos már nem tudtam ezt megismételni. Holnap a poros ívről rajtolok, de cserébe enyém lesz a belső ív, és mindent megteszek majd a győzelemért. Kis agresszivitással és jó rajttal elcsíphető az első hely!” – nyilatkozta motiváltan a Gender Racing Team fiatalja.

Vasárnap 10:50-től jön a hétvége első versenye, amelyről mind Facebook Live-ban, mind írott formában beszámolunk majd.

Ajánlott cikkek