Francia Nagydíj: A második edzés Max Verstappené

A Paul Ricard versenypályán délután tovább folytatódott a munka, és kissé átrendeződött a mezőny is, hiszen ezúttal már Max Verstappen és a Red Bull volt fölényben.

A második etapon a Mercedes és Valtteri Bottas tulajdonképp láthatatlan különbséggel maradt le a Red Bull mögött, ez nagy csatát sejtet a továbbiakra. Közben az előző versenyek meglepetéscsapata, a Scuderia Ferrari némileg halványabb formát mutatott, ahogy a Sebastian Vettel vezette Aston Martin sem fickándozott túlságosan.

Az edzés képe sem alakult át nagyon, izgalmakat most csak az egy-két megpördülő autó, valamint elhagyott alkatrész miatt elrendelt VSC fázis okozott. Annál nagyobb meglepetés az Alpine szereplése: Fernando Alonso és Esteban Ocon stabilan hozták a felső középmezőnyt, a francia szurkolók legnagyobb örömére. A hazai versenyét teljesítő Pierre Gasly is szorgosan gyűjtögette a köröket, és a tempójára egyáltalán nem lehet panasz.

Két szabadedzés alapján nyilván nem érdemes két erősorrendet állítani, de a felső-középmezőnyben komoly csatákat ígér Paul Ricard, és a bajnokság szempontjából is érdekes hétvége elé nézünk!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Forrás: FansBrands


Ajánlott cikkek