Felemás verseny – Track Racing Team

Két hét után, a veszprémi versenyt követően folytatódott a Magyar Szlalom Bajnokság a hatodik futammal. Szeptemberi 11-én, vasárnap Kiskunlacházára érkezett a sorozat mezőnye. 86 induló várta ezt a fordulót.

Pályabejárás

A Track Racing versenyzői jól ismerik már ezt a pályát:

„Szinte minden évben van legalább egy lacházi versenyünk. Ez egyáltalán nem baj, sőt. A helyszín ismerős, legtöbbször a DragRacing társrendezvénye. Azonban mindig van újítás a pálya vonalvezetését illetően. Így van ez most is, sok új elemet fedeztünk fel benne. Egy biztos, ez egy gyors pálya lesz ismét, ahogyan a veszprémi is volt két hete…”. – elemezték a jelenlegi pályaképet a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt.

A gyalogos bejárás után az autós edzésnél is tapasztalható volt, hogy valóban lesz sebesség ezen a repülőtéri pályán.

Versenykörök

Szabolcs 35-ös rajtszámmal állt be a nemzeti színű zászló alá, hogy elkezdje első mért körét:

„Elsőre egy óvatos, de tempós kört terveztem. Ez azért volt fontos, mert az edzésen nagyjából kitapasztaltam a távolságokat és a sebességet. De ott nem megyünk a határon. A pálya ritmusa jó, tehát bőven lehet még gyorsulni.” – állapította meg Szabolcs, akinek körideje 1:55:403 másodperc lett.

Zsolt a 75-ös rajtszámmal első körében is versenyképeset futott:

„Sebesség van, főleg a rajt utáni hosszú egyenesben. 100 km/órát láttam egy pillanatra a fékút előtt. De a többi szakasz is elég gyors. Szerintem kiautóztam.” – véleményezte Zsolt a pályát. Körideje 1:50:394 mp. lett.

A második körben Szabolcs javított, 1:52:503-as idejével, Zsolt picit rontott 1:50:516-tal.

A harmadik kör előtt elkezdett szemerkélni az eső. Aztán Szabolcs rajtja előtt elállt és felszáradt az égi áldás:

„Megpróbáltam egy még összeszedettebb kört menni. Minden részen gyorsabban, ahol csak lehetett, figyelve a fékútra is. A nagy egyenesben nekem is meg volt a 100km/óra feletti tempó, de egy kicsit későn fékeztem. Ettől függetlenül jó kör volt, sikerült 1:52 alá mennem.” – mondta el Szabolcs körének fejlődését. 1:51:553-as idejével elvileg az ötödik helyen állt a futam S3-as kategóriájában.

Zsolt egy rontással sajnos ezt a körét minuszolta:

„A pálya elején van egy „Z” alakú oda-vissza fordító egyenes. Ennek a végén sajnos kettes helyett négyesbe tettem az autót, magyarul elváltottam magam. Nem gyorsult, és mire észrevettem, már elment sok másodperc. Ennek ellenére elég volt az első két köröm a várható helyezéshez.” – vélekedett Zsolt.

Mea Culpa

Szabolcs az időeredményeit ellenőrizve vette észre, hogy 20 másodperces büntetést kapott egyik körében. Ezt a pálya eltévesztéséért adják. Visszanézték laptopon a belső kamerás felvételt és valóban egy bójasort rossz oldalról kezdett, azaz az egész sort helytelenül vette, hiába volt gyors a köre. Közben kiderült, hogy ez kétszer is megtörtént, sőt, igazából az eredménylista alapján mind három körében:

„Nagyon sajnálom, az én hibám. Előző nap háromszor is megnéztem az elkészült pálya videó felvételét a közösségi megosztón, és egyszerűnek tűnt. Az is volt, csak van egy bójasor, ahol most nem a megszokott módon kellett kezdeni az elejét, ez valahogy nem memorizálódott és rutinból mentem..” – szomorkodott Szabolcs, aki főleg a jó köridőknek köszönhetően volt csalódott emiatt.

Eredmények

Zsolt az elérhető negyedik helyen, Szabolcs az elméleti ötödik helyett a hetedik helyen ért célba az időbüntetései miatt. Ezzel Zsolt 5, Szabolcs 2 pontot szerzett.

A versenynap összefoglalója

„Minden jól indult, felkészülten érkeztünk a versenyre. Az edzőkörben is jó tapasztalatokat szereztünk, és a futamok is jók sikerültek. Kisebb-nagyobb hibákkal. Sajnos Szabolcsnak ez a pályatévesztés nagy hiba volt, ezért az eredménye is gyengébb. Azonban köridőben és tempóban mindketten erősek voltunk. Nem tudom mennyi maradt még benne, de elég gyorsak voltunk.

Most hat hét szünet következik és zárjuk a szezont.” – mondták a Sződy fivérek.

A Track Racing csapat versenyzői számára felemás eredménnyel záródó futam után pedig október 22-én, az M-Ringen rendezik a szezon utolsó szlalomversenyét.

Beszámolókat a futam utáni héten jelenítjük meg itt a RaceVloggers-en.

Fotók: Track Racing

Ajánlott cikkek