F2: a brazil újoncé lett a pole pozíció Silverstoneban!

A szabadedzéshez képest már hűvösebb volt az idő, a sűrű felhők miatt néhányan már az esőtől is elkezdtek félni, de végül száraz körülmények között lezajlott az amúgy nagyon izgalmasra sikerült időmérő edzés!

 

Az F2 tulajdonképpen egy lépcsőfok, egy tanulószoba a Formula 1 alatt, ami azt jelenti, hogy hiába van itt sok tehetség, attól még rengeteg a tanulnivaló. Ezt bizonyította be Roy Nissany, aki valami elképesztő ámokfutásba kezdett, és csoda, ha majd büntetés nélkül megússza az egészet. Az izraeli pilóta a pálya utolsó kanyarkombinációjában durván feltartotta a gyors körön lévő Mick Schumachert, így a német az elrontott kör mellett a következőt sem tudta megfelelően elkezdeni. Nisssanynak ráadásul nem ez volt az egyetlen akciója, hiszen a célegyenesben feltartotta, sőt, kissé kiterelte a pályáról Giuliano Alesit. Szintén feltartás miatt okozott a nézők számára izgalmas, Sean Gelael számára viszont veszélyes pillanatokat a premás Robert Shwartzman. A fiatal orosz eddig vezeti a tabellát, de az időmérőn csak a 18. lett, és ha még büntetést is kap a feltartásért, akkor még hátrébbról kell indulnia.

Az időmérést nagy meglepetésre a brazil újonc, Felipe Drugovich nyerte meg, akinek nagy érdeme van abban, hogy csapata, a holland MP Motorsport a korábbi évekhez képest sokkal jobban teljesít. A második helyen a hazai pályáján versenyző Callum Ilott, míg a harmadikon Mick Schumacher végzett.

A főfutamot 16:40-es kezdéssel az M4 Sport élőben közvetíti! Az F2 eddig sokat bizonyított, így szombat délután is egy nagyon izgalmas versenynek nézünk elébe, amiről természetesen a RaceVloggers oldalán is olvashattok beszámolót.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek