F1 Török Nagydíj : Max Verstappen kezdte az élen a drift bajnokságot

2011 után először és vélhetően jó ideig utoljára tért vissza a Forma-1 Törökországba, ahol a mezőny már túl is van két szabadedzésen. A látottak alapján még a tököli drift arénában is elismerősen csettintettek volna…

Sosem látott mértékű tapadás (hiány), érdemi és értékelhető munka nélkül, ezek jellemezték legjobban az első szabadedzést, amelyet Max Verstappen nyert meg. Hetven percen keresztül vártak arra a pilóták, hogy javuljon a közelmúltban újraaszfaltozott pálya, de az utolsó húsz percben futott köridőkből sem tudtunk meg túl sokat. A továbbiakra nézve jelentős nehezítés, hogy a csapatok ezen a hétvégén nem számíthatnak a betétszériák segítségére a felgumizásban.

A második etapra már jelentősen javultak a körülmények, ám még mindig messze járunk a 2011-ben látott időktől. Először közepes keverékeken Alexander Albon állt az élre, majd az edzés felénél felkerültek a lágy Pirellik is, amellyel Charles Leclerc állt az élre. Ezután hol Ferraris, hol pedig a két Red Bull valamelyike állt az élre, majd az edzés végére Verstappen futott „referenciaidőt”. Érdekesség, hogy a nehéz helyzet ellenére sem történt különösebb incidens, csak egy-egy bója kiütése, vagy megforgások miatt állították le, vagy sárga zászlóztak a gyakorlások alatt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek