F1 Magyar Nagydíj 2021 : A W Series lesz az egyik betétfutam

A W Series, a kizárólag nők számára kiírt formulaautós sorozat nyilvánosságra hozta jövő évi előzetes versenynaptárát, amelyből kiderül, hogy a széria nyolc F1-es nagydíj – köztük a magyar – betétfutamaként zajlik majd.

A W Series 2021-es előzetes versenynaptára

Június 26.: Franciaország, Le Castellet

Július 3.: Ausztria, Spielberg

Július 17.: Nagy-Britannia, Silverstone

Július 31: Magyarország, Hungaroring

Augusztus 28.: Belgium, Spa-Francorchamps

Szeptember 4.: Hollandia, Zandvoort

Október 23.: Egyesült Államok, Austin

Október 30.: Mexikó, Mexikóváros

 

Catherine Bond Muir (a W Series vezérigazgatója):
„Ez a nyolc verseny lehetőséget biztosít gyors és félelmet nem ismerő női versenyzőinknek, hogy a világ legikonikusabb vesenypályájáin bizonyítsák tudásukat Európában és Amerikában, valamint hogy szó szerint a világ legnagyszerűbb versenyzőinek guminyomán száguldjanak.

A W Series küldetése mindig is az lesz, hogy a női versenyzők érdekeit képviselje, hogy lehetőséget biztosítson számukra és inspirációt adjon a nőknek a világon mindenhol. A 2021-es versenynaptárunk a Formula 1-el együttműködve jelentősen növeli a globális elérésünket, hatásunkat és befolyásunkat azáltal, hogy a W Series mezőnye a legnagyszerűbb helyszíneken, új közönség előtt méreti meg magát. A versenyzőink készen állnak a versenyzésre és a szórakoztatásra, és alig várják, hogy jövő júniusban, Franciaországban felgördüljön a függöny és elkezdődjön az előadás.”

Ross Brawn (a Formula 1 sportszakmai igazgatója):
„Örömmel jelentjük be azt a nyolc Formula 1-es futamot, amelyhez a W Series 2021-ben csatlakozik. Nagyon izgalmas kombinációja ez a pályáknak, amelyeken a versenyzők bemutathatják kivételes tehetségüket. Hiszünk benne, hogy nagyon fontos mindenkinek megadni az esélyt, hogy elérjen a sportág legmagasabb szintjére, és partnerségünk a W Series-szel megmutatja elkötelezettségünket a változatosság és sokszínűség iránt a Formula 1-ben.”

Emma Kimiläinen (a W Series finn pilótája):

„A finn rajongók mindig özönlenek a Hungaroringen zajló Magyar Nagydíjra, és én mindent meg fogok tenni – honfitársaimmal, Valtteri Bottasszal és Kimi Räikkönennel együtt –, hogy örömet szerezzünk nekik azon a hétvégén. Harmincegy évemmel én vagyok a legtapasztaltabb versenyző a W Series mezőnyében, és nagyon inspiráló azt látni, hogy a nálam tíz évvel idősebb Kimi milyen magas szinten űzi az autósportot. A Hungaroring technikás pálya, kevés előzési lehetőséggel, ami azt jelenti, hogy az időmérő edzés kulcsfontosságú lesz. Az érzéseire és ösztöneire támaszkodó vesenyzőként nekem ez fekszik, hiszen általában már a hétvége korai szakaszában ráérzek a ritmusra.”

Forrás: Hungaroring.hu

Ajánlott cikkek