Mercedes: „Nem adunk motort a Red Bull Racingnek!”

Az Eifel Nagydíj pénteki napja egy az egyben ment a kukába, a ködös időjárás gondoskodott róla, hogy minden két napra redukálódjon. Így végül a nap híre nem Mick Schumacher bemutatkozása lett…

Ahogy mentőhelikopter nem tudott felszállni a Nürburgringen, úgy a hazai nagydíjára készülő Mercedes sem hajlandó mentőövet dobni legfőbb riválisának. Kár lenne csípőből arra gondolni, hogy a németek féltik a seggük, sokkal inkább logisztikai megfontolásból utasítják el az együttműködést. Amíg a Renaultnak és a Ferrarinak ez akár bele is férhetne a kapacitásába, a Mercedes Toto Wolff elmondása szerint ők már nem tudnak többet vállalni:

„Sem a Red Bull Racingnek, sem az Alpha Taurinak nem tudunk erőforrást biztosítani. Nem kell nagy dologra gondolni, vagy összeesküvést sejteni a háttérben, egyszerűen ez már nem telik ki az erőnkből. Négy csapatot kell ellátnunk, (Mercedes, Mclaren, Williams, Racing Point) ebből egy a sajátunk, és ez már most is nehézkesen megy, alig tudjuk magunkat tartani ahhoz, amire szerződtünk. Azonban én biztosra veszem, hogy az osztrák istállónál ezt nagyon is jól tudják, és már rendelkeznek egy olyan B tervvel, amelynek megvalósításához koránt sem biztos, hogy bármelyikünk segítségére is szükségük lesz.” – nyilatkozott sejtelmesen, ugyanakkor nagyon is sokatmondóan Wolff.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek