Ez a szezon is lezárult – Track Racing Team

A Magyar Szlalom Bajnokság idei utolsó futamát, a 95. autoszlalom.hu kupát az M Ringen tartották, Monorierdőn. A helyszín ismerős volt, hiszen a nyitófutam is itt zajlott tavasszal. 81 induló futtatta meg autóját még idén.

A Track Racing csapat versenyzői már tét nélkül indultak el ezen a futamon:

„Helyezésekben már nem lesz változás, hiszen az előző futamon kialakult a reális sorrend év végére. Így most mi egy jót szeretnénk autózni. Több induló van  a kategóriánkban, mint a szezon eddigi futamain. Az MRing egy jó pálya, és most száraz körülmények között autózhatunk.” – vélik a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt.

A megszokott gyalogos pályabejárás után a versenyzői eligazítás következett, majd az edzőkörök.

Versenykörök

Három mért kört kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

Szabolcs 24-es rajtszámmal indult:

„Ellenkező irányba mentünk, mint tavasszal. Ráadásul a pálya középső szakaszát is használtuk, ott ment a vonalvezetés. Jó ritmusa volt, azonban váltakoznak rajta a tempósabb és lassuló szakaszok, így ésszel kellett menni rajta.” – elemezte a nyomvonalat Szabolcs. Első körének ideje 1 perc 47 másodperc 785 ezred lett.

Zsolt az 54-es rajtszámmal vágott neki az első mért körnek:

„Tekergős most a vonalvezetés, kiemelten fontos volt az edzőkör. A nyújtott kanyarok trükkösek, de jó íveken véve tartani lehet a tempót a pályán.”- összegzett Zsolt. Az óra számára 1:38:168-at mutatott.

A második körben Szabolcs bő 4 másodperccel volt gyorsabb, mint előzőleg. 1:43:405-ös köridővel.

Zsolt minimálisan, de lassult. 1:38:561-gyel ért célba.

A harmadik körben Szabolcs tovább javított:

„Egy-két kanyarívet bátrabban vettem be, jobb kigyorsítással és rövidebb fékúttal. Sajnos, nem sikerült elérni az 1:40-es tervezett köridőt, de így is javultam egy kicsit.”- mondta Szabolcs (Köridő: 1:42:692).

Zsolt ismét minimális hátránnyal ért célba: „Ahogy mondták a többiek, kívülről látványos volt és viszonylag gyors a köröm, de azért most is lassultam három tizedet. Tudom, ez minimális, de az időeredményben akkor is lassabb.” – így Zsolt. (Köridő: 1:38:868).

Eredmények

Annak ellenére, hogy nem volt már tétje a futamnak a Sződy fivérek számára, jól nyomták a gázpedált. Illetve néha a féket is, mert azt is kellett. Kategóriájukban most a hatodik és kilencedik helyen értek célba. Zsolt 3 pontot szerzett, Szabolcs sajnos pont nélkül maradt.

A zárófutam összefoglalója:

„Örültünk, hogy most száraz körülmények között mehettünk az M-Ring-en. Optimális volt minden ma. A vonalvezetés kissé trükkös, de hamar megtanulható volt. Normál hőmérsékleten, jó tapadással versenyeztünk. Helyezéseken már nem változtatott év végén ez a futam, de jól éreztük magunkat. Ezzel most hónapokra szünetel a versenyzés, de lesz dolgunk bőven. Így a téli szünetben dolgozunk jó sokat, már novembertől a jövő évre. És persze lesz pihenés és az Ünnepek is jönnek hamarosan.” – foglalták össze a versenynapot a Sződy fivérek.

Legközelebb a csapat éves összefoglaló riportjával jelentkezünk még idén.

 

Fotók:

Track Racing

CleanoWash.hu

Ajánlott cikkek