E-sport bajnokság indul magyar pilótákkal

SimRace 2 Real néven indul E-sport bajnokság Magyarországon valódi autóversenyzők részvételével, akik a járvány miatt most igazi autókban nem versenyezhetnek. 

„A bajnokságot a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség gyorsasági szakága, a legnagyobb hazai szimulátoros rendezvényszervezőnek számító Race Online Hungary, illetve a PC Guru szervezi a PlayStation Magyarország közreműködésével” – mondta Gáspár István, az MNASZ gyorsasági szakágának vezetője, aki egyben a projekt fővédnöke is.

Gazsi szerint már több mint egy éve elkezdték közösen kidolgozni a szimulátoros autóversenyzés lehetőségét, akkor még az utánpótlás kinevelése volt a cél, a koronavírus azonban felgyorsította a folyamatot.

A Race Online Hungarynél már megvan a szervezéshez szükséges tapasztalat, mert a cég akkreditált partnere a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Gran Turismo World Tour nevű világbajnokságának.

Az E-sport bajnokság többfordulós kupasorozat lesz, a versenyek alapját a Gran Turismo Sport adja. Bárki részt vehet, akinek van valódi autóversenyzős múltjuk vagy jelenleg is versenyeznek (vírusmentes időben). Három kategóriában lehet indulni, mindegyikben hét versenyt rendeznek majd szombatonként és vasárnaponként. A bajnoksághoz egy beharangozó videó is készült:

 

Az egyes futamokra a 24 legjobb időt teljesítő versenyző kvalifikál, akik 12 fős versenyeken csapnak össze, majd ezekből a 6-6 legjobb jut tovább a következő futamra, amelynek a rajtsorrendjéről külön időmérő dönt. A futamokon a versenyzők pontokat kapnak (a szezonzárón dupla pontozás lesz), aki pedig a legtöbbet gyűjti a szezon során, az lesz a végső bajnok. Az első forduló május 3-ig elindul, hogy pontosan mikor, az még a héten kiderül – írja a PC Guru.

Forrás:

Index

 

Ajánlott cikkek