Dobogón a Track Racing versenyzője Lacházán

Beköszöntött az ősz az autósportban is. A versenynapon a hűvösebb reggel után egy napsütéses délelőtt, majd felhős és esős délután következett. A Magyar Szlalom Bajnokság visszatért Kiskunlacházára, amelynek nyitófutama is itt zajlott még tavasszal. Az idei ötödik futamot szeptember 18-án, szombaton rendezték. 83 induló nevezett a reptéri versenyre.

Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt a városi, Hungexpo-s pálya után most egy gyors pályára számított: 

„A versenynap előtt már megkaptuk a pályarajzot egy térképen jelölve. De most, hogy bejártuk gyalogosan is a vonalvezetést, azt kell mondjuk, valóban tempós pálya lesz. Nem bánjuk, hogy két lassabb verseny után most jön egy gyorsabb is. – mondták a testvérek.

Versenykörök

Az autós edzés után az első mért körök következtek.

A Track Racing csapat versenyzője Sződy Szabolcs 21-es rajtszámmal indult el első mért körére: 

„Teljesen jó ritmusú ez a pálya, a jól megépített szélesebb bóják között illetve a szlalomsorban is jól lehet autózni, a trükkös, tört ívű folyosóról nem is beszélve. Élvezet ezen a vonalvezetésen menni. Egyszerű, jól átlátható, csak a tempóra kell figyelni igazán.” – dicsérte Szabolcs a jelenlegi pályaépítést. Mivel ő indult elsőként a kategóriájában, így viszonyítási alap nélkül futotta meg mért körét, amely 2:09:140 másodperc lett.

Zsolt 87-es rajtszámmal indult első körére:

„Ritkán van előttünk olyan pálya, amely a rajt után egy nagyívvel kezdődik. Most ez volt. Valóban átlátható a vonalvezetés és nem tépte a gumikat a nagy „kilengős-ingázós” szlalom rész. A szokásos bójasor pedig jól elkapva nagy élményt nyújtott. A hordók megkerülése azért adott feladatot most is, mert jókor kell fékezni ezekhez. Még véletlenül sem szabad túlszaladni, mert a visszatalálás bizony értékes másodpercekbe is kerülhet a végén. Jól mentem szerintem, nem volt semmi látható hiba, pl. tévesztés vagy bójadöntés. Kabinon belül persze érzi az ember, hogy hol lehet gyorsulni.” – mondta Zsolt. Eredménye 2:04:744 lett.

A második körben Szabolcs több mint 2 másodpercet gyorsult, így az óra 2:07:041 mp-et mutatott.

Zsolt 2:04:058-as köridejével jelenleg a harmadik helyen állt.

Az eredetileg négy körös verseny három körre zsugorodott végül. Így a harmadik kör már a záró volt. Az első 4-5 autó rajtoltatása után elkezdett esni az eső. Igen intenzíven jött az égi áldás, ezért egy kisebb szünetet követően folytatták ugyan a versenyt, de nagyobb köridő javulásokra nem számíthatott senki a vizes aszfalt miatt.

Szabolcs esőben rajtolt el: „Az időeredményeket tekintve ennyi volt. Ebben az esőben autózni lehetett csupán, igazán versenyezni nem. Legalább tapasztaltunk megint az esőben, a gumik még kopottabb állapotukban sem csúsztak, de gyorsulni nem tudtam. Ennek a versenynek az első két köre lesz értékelhető.” – bosszankodott kissé Szabolcs, mert így nem tudta teljes mértékben kiautózni magát sem a záró körét. Időeredménye 2:21:654 mp lett.

Zsolt már ugyan nem esőben csak nedves pályán ment, javítani ő sem tudott:

„Nekem sem csúszott a pálya, de jobb időeredményt én sem várhattam. Ha az első két mért kör alapján meg lesz a dobogóm, talán már nem is számít. Elégedett leszek a mai napom eredményével.” – mondta Zsolt 2:16:550 körideje után.

Díjkiosztó

Az óvási idő leteltével a díjkiosztó következett. A Track Racing versenyzői most egy harmadik és negyedik hellyel zárták ezt a versenyt. Így Zsolt állhatott fel a dobogóra. Összetettben továbbra is megőrizte a harmadik helyét. Szabolcs jelenleg is az ötödik helyen áll.

A versenynap összefoglalója a Sződy fivérektől:

„Ma a délelőtti napsütést egy szeles és esős délután követte. Versenyezni természetesen esőben is kell, csak ez már nem volt mérvadó időeredményben. Egy kis hiányérzet maradt bennünk emiatt, de az eredménnyel így is elégedettek vagyunk. Jó tapadás, jó ritmus és megfelelő tempó jellemezte a napot, minden gördülékenyen ment. Opelünk is hozta, amit elvártunk tőle. Sok-sok pontot gyűjtöttünk és egy kupát természetesen. Várjuk a következő futamot, amiben már sokan évek óta reménykedtek és most végre ismét megvalósul. Több év után versenyezhetünk újból a Hungaroringen.”- foglalta össze a napot Szabolcs és Zsolt.

A következő futam a várva várt Hungaroringen lesz október 16-án.

Beszámolónkat a verseny utáni héten olvashatják.

 

Fotók: Track Racing

 

Ajánlott cikkek