Bottas: Jobb vagyok Hamiltonnál! – Forma 1

Valtteri Bottas szerint nincs miért szomorkodnia, elégedett az idei teljesítményével és úgy gondolja, hogy ha a legjobb formáját hozza, akkor le tudja győzni hatszoros világbajnok csapattársát. Azért hozzátette, Hamilton még mindig előtte jár.

Lewis Hamilton idén 7 versenyt nyert és szintén hét alkalommal indult az első rajtkockából, ezzel szemben Valtteri Bottas két alkalommal tudott felállni a dobogó legfelső fokára. A nürburgringi kiesésének köszönhetően pedig Hamilton kényelmesen 69 pontos előnnyel vezeti már a bajnoki versenyt, ennek ellenére Bottas továbbra sem kételkedik saját képességeiben és úgy gondolja, le tudja győzni brit csapattársát.

A Sky Sports egyszerűen csak megkérdezte tőle, hogy jobb versenyzőnek tartja-e magát Hamiltonnál. „Természetesen hinnem kell ebben. Hiszem, hogy amikor a lehető legjobb formámat hozom, akkor jobb lehetek nála. Persze vannak napok, amikor ő a jobb – ez nem is kérdés. Az utóbbi években, mióta a csapattársa vagyok, ha az összevetést nézzük, akkor ő a jobb. De nem akarok politizálni. Csak versenyezni szeretek, és csak a tiszta versenyzést szeretem. A tiszta, de kemény versenyzést. Ezt is csinálom, igyekszem így versenyezni, és igyekeztem eddig is mindig így menni.”

Bottasnak tehát az önbizalma rendben van, de a kritikusokkal még mindig adódnak problémái. Szerinte nem kéne egyből elítélni valakit, ha nem úgy sikerülnek a dolgai, ahogy azt mások várnák – utalt az ő karrierjét temető kritikusokra, akiknek az Orosz győzelme után jelezte is véleményét. Tegyük hozzá részben egyet lehet érteni vele, hiszen versenyzőként rendkívül fontos, hogy a motiváció mindig rendben legyen, de ez már csak egy ilyen szakma. 

„Az emberek folyamatosan megítélnek, noha nem is ismernek. Nem ismernek személyesen, és nem tudják, ki vagy valójában. Senki sem tudja, mi megy a másik ember fejében. Éppen ezért szerintem egy kissé buta dolog a kívülről látottak alapján megítélni az embereket.

 

Ajánlott cikkek