Bahreini Nagydíj: Az első szabadedzés Max Verstappené

Ma délelőtt hivatalosan is elrajtolt a 2021-es Formula-1 világbajnokság, a résztvevők tízezer néző előtt kezdték meg a szezont a Bahreini Nagydíj első szabadedzésével.

Ma debütált az új formátum, vagyis a 60 percre lerövidített idejű etap, amely nyugodtan felért egy altatódallal, hiszen említésre érdemes történést nem igazán láthattunk a pályán. A nyitógyakorlás végeredményből következtetni az erőviszonyokra még nem érdemes, ezzel minimum meg kell várnunk az időmérőt, de leginkább az első 3-4 verseny végeredményét. A pályán végzett munka alig ütött el a teszten látottaktól, ennek ellenére haloványan már látszik, hogy a Red Bull Racing, a McLaren, a Scuderia Ferrari, valamint az Alpha Tauri is talált valami pluszt a tavalyi esztendőhöz képest. A nem igazán eseménydús első szabadedzés történelmi pillanatokat is hozott, hiszen az Aston Martin visszatért, Yuki Tsunoda, Nikita Mazepin, valamint Mick Schumacher pedig debütált – azaz hosszú idő után végre visszatért az F1-be a Schumacher név.

Az időjárás egyelőre a beígért arcát mutatja, napsütéses és szélcsendes időben kezdhették meg a száguldást a csapatok, melyet hamarosan villanyfényben folytatnak tovább.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sky Sports

Forrás: FansBrands


Ajánlott cikkek