Bahrein: Másodjára is Verstappen volt a leggyorsabb, erős a McLaren is

Túl vagyunk a második szabadedzésen, de az első etapon kapott kép nem sokat változott a bahreini „éjszakában”. Továbbra is Max Verstappen diktálja a tempót, azonban erős formát mutat a McLaren Lando Norissal, és ott van még a Mercedes is…

Ebben a szakaszban sem kaptunk infarktust az izgalomtól, Nikita Mazepin megforgását és Kimi Raikkönnen pályaelhagyását kivéve végig pulzáló munka folyt a pályán. Továbbra sem tudni, mit és mennyit rejteget a Mercedes, de lassan kezd nyilvánvalóvá válni, hogy idén a németek motorját használó McLaren előrébb léphet. A wokingiek egykörös tempója, mind a versenyszimulációja több, mint biztató. A Ferrari is éledezik, Carlos Sainz mindkét edzésen az élmezőnyben mutatta magát, úgy néz ki, nem mellébeszélés volt Mattia Binotto részéről a javuló motorerő. A gyakorlás második felében már a hosszútávú etapokra gyúrtak a pilóták, az első tíz egyetlen kivétellel közepes keverékeken futott. A nagy öregek, azaz Sebastian Vettel és Fernando Alonso egyelőre még csak tapogatózó üzemmódban mozognak új csapataiknál, nem úgy egy újonc: Yuki Tsunoda a délelőtti menet után újból parádésan taposta a gázt, és a hetedik helyre hozta be az Alpha Taurit.

Gyanítjuk, hogy a holnapi harmadik szabadedzésen a ma látottakhoz hasonlóan zajlanak majd a dolgok. És mindennél jobban várjuk a szombat délutánt, hogy végre lehulljon a lepel!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sky Sports

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek