A Mercedes szerint a Red Bull most tényleg előttük jár!

Évente visszatérő jelenség, hogy a német istálló az előszezoni tesztek során nem mutatja meg a valós erejét, és lemaradásra panaszkodik, de aztán az első versenytől fogva már azonnal superman üzemmódba kapcsolva tarol.

Mondhatnánk, hogy idén sincs ez másképp, ám most mégis valami azt súgja, hogy ezúttal valós problémák miatt vannak/lehetnek lemaradásban. Hogy mindez kiderüljön, arra még várnunk kell, addig is, itt lenne a Mercedes főmérnökének meglátása az üggyel kapcsolatban, ki-ki gondoljon, amit akar…:

„Ami a versenytempót illeti, az általunk gyűjtött információk alapján jelenleg előttünk jár a Red Bull Racing. Ugyan sikerült fejlődnünk a teletankolt autóval elért menetteljesítményben, és az egyensúlyban, de amikor az alacsonyabb üzemanyagszintet figyeltük, akkor kétségbeejtő számokat olvastunk ki. Ez utóbbiban többen is erősebben teljesítettek nálunk, így dolgoznunk kell a témán a szezonrajtig hátralévő időben. Korábban is voltak problémáink a téli teszteléseken, de ezeket az első futamig mindig sikerült orvosolni. Úgy látom, hogy most sokkal nehezebb dolgunk lesz, mert nagyon kevés a rendelkezésünkre álló idő. Ennek ellenére természetesen mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk és kijavítsuk a tempókülönbség okát.” – fejtette ki álláspontját Andrew Shovlin.

Nos, mindenféle irónia nélkül mondjuk, hogy reményeink szerint ez nem sikerül majd nekik, és hosszú idő után egy végletekig kiélezett, ultraizgalmas szezont láthatunk 2021-ben.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek