ROLF olyan autókat tervez, amiket még Elon Musk is megirigyelhet

Munkám során rengeteg olvasói üzenet érkezik a publikus oldalamra, ezek legfőképpen a Forma-1-es világbajnokság aktuális történéseivel kapcsolatosak. A minap azonban egy más jellegű téma landolt a postafiókomban: egy különös sztori, lehengerlő képek kíséretében.

Utóbbiakat böngészgetve egyből tudtam, hogy kuriózummal van dolgom. Rolf Ernő munkáiból még a világ legmenőbb járműipari tervezői is ihletet meríthetnének. A ROLF Design néven kitörni igyekvő művészt – igen, nyugodtan hívhatjuk így – leginkább a szuperprémium SUV és sportautó csodák formavilága mozgatja meg.

Hogy emberünkben van potenciál, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az egyik legismertebb Elon Musk Instagram rajongói oldal is megosztotta futurisztukus Tesla látványtervét. A szépszámú követővel rendelkező közösség adminjai szerint maga Musk is rendszeresen szemlézi ezeket a siteokat, így az sem kizárt, hogy rövid időn belül a ROLF Design már sokkal magasabb dimenzióba lép majd. Ezért is nagy öröm, hogy ROLF számomra is tervezett egy csodát, mégpedig a nevemmel a hűtőrácson (#TKM).

Nézzétek meg alaposan – így nézne ki, ha saját márkás sportkocsit dobnék a piacra!

ROLF üzenetének célja az volt, hogy szakmabelieken, újságírókon keresztül próbálja minél szélesebb körben népszerűsíteni a munkáit, és én nagyon szívesem segítem őt ebben a törekvésében. A képei mellé egy kis bemutatkozót is írt nekem, amit most változtatás nélkül közlök:

„Sziasztok! Rolf vagyok a Rolf Design alapítója. A rajzolás és az életem 15 évvel ezelőtt fonódott össze. Kisgyermekként rengeteget rajzoltam, mellette kartondobozból készítettem makett autókat. A kezdetek óta nagy álmom, hogy egyszer egy általam tervezett autót megvalósítanak. Motivál, hogy minél egyedibb és környezetbarát EQ formaterveket sikerüljön papírra vetnem. A kész modelleket ROLF modell X-ként nevezem, igyekszem folyamatosan bővíteni a palettát. Imádom ezt a munkát, akkor érzem magam igazán elememben, amikor autókat tervezhetek. Folyamatosan igyekszem tanulni, fejlődni, és szívesen meghallgatom mások véleményét, természetesen az építő jellegű kritikákat is.”

Nekem nagyon tetszik ROLF ambiciózus törekvése, segítsétek ti is a munkáját egy megosztással!

 

Tóth Krisztián Márk #TKM

Ajánlott cikkek